FIER.

De export van afgedankte kleding uit de Europa naar armere regio’s is exorbitant gestegen. Afvalprobleem in de betreffende Afrikaanse en Aziatische landen neemt onacceptabele vormen aan.

In 20 jaar tijd is de export van kleding tot bijna 1,7 miljoen ton gestegen. Slechts een deel wordt op de plaats van bestemming hergebruikt. Het overgrote deel is daar niet geschikt voor en komt terecht op open stortplaatsen en ongecontroleerde afvalstromen.

Met FIER nemen we onze verantwoordelijkheid door te produceren wat de klant vraagt. We houden geen voorraad aan voor onze klanten. Voorraad waarbij de kans groot is dat het nooit verkocht wordt omdat men wisselt van huisstijl of overstapt op een andere leverancier. Ook de klant begrijpt dat overproductie niet de oplossing zodra het eerlijke verhaal verteld wordt over de afvalberg. M.i. is een langere levertijd niet de allesbepalende factor om wel/niet te mogen leveren. Wel de prijs, de prijsstijging die veroorzaakt wordt door de producten die men als leverancier voor haar klant op voorraad houdt.